معرفی یارانشیدای امام حسین علیهالسلام/۲۸
«عمار بن حسان بن شريح طائي» از شیعیان پاکباخته که همچون پدرش در دفاع از حریم ولایت جان خود را فدا کرد
فرزندان و نوادگان اين بزرگمرد، همه از شيعيان و دوستداران اهل بيت عليهمالسلام شناخته شدهاند. از جمله آنها «عبدالله بن عامر بن سليمان بن صالح بن وهب بن عمار» است كه از علما و راويان حديث اماميه است. او داراي آثار و نوشتههايي چند، همچون كتاب «قضايا اميرالمؤمنين عليهالسلام» بوده پدر بزرگوارش از امام هشتم حضرت حضرت علي بن موسي الرضا عليهالسلام حديث نقل نموده است.
گروه معارف هوران: رهبران بزرگ – در راه حق يا باطل – همواره ياراني داشتهاند كه آنها را در تحقق بخشيدن به اهدافشان ياري ميكردهاند. اكنون سخن از ياران بزرگ مجاهدي است كه عقل بشري از درك مقامش عاجز است. او امام به حقي است كه همواره به سيره رسول خدا صلي الله عليه و آله و اميرمؤمنان عليهالسلام راه ميپيموده است. همان گونه كه شناخت رسول خدا صلي الله عليه و آله ميسر نيست، كمال حسين عليهالسلام هم مانع درك واقعيت آن خليفة الله است. هر كس كه از انسانيت، مردانگي و غيرت ديني سخن ميگويد، اگر با تاريخ اسلام آشنا باشد، ناخودآگاه نام حسين عليهالسلام به ذهن او پاي مينهد.
هر يك از ياران امام در كربلا به گونهاي جلوهگر شدند تا آينهاي از يك يا چند ويژگي امام خود باشند. همان یارانی که وقتی بزرگ مرد تاريخ اسلام، حسين بن علي عليهم السلام، از همراهان خود بيعت برداشت و فرمود راه بر شما باز است، آنها در پاسخ گفتند: «الحمد لله الذي شرفنا بالقتل معك و لو كانت الدنيا باقية و كنا فيها مخلدين الآثرنا النهوظ معك علي الاقامة فيها؛ خدا را سپاس كه اين شرافت را به ما نصيب كرد كه در كنار شما به شهادت رسيم و اگر دنيا باقي باشد و ما در جاودان باشيم، قيام با شما را بر ماندن در اين دنيا ترجيح ميدهيم» و البته امام عشاق نیز در تمجید از این سخن یاران باوفایش حجت را تمام کردند و فرمودند: من ياراني باوفاتر و بهتر از اصحاب خود نميشناسم، و اهل بيتي نيكوكارتر و وابستهتر از اهل بيت خويش سراغ ندارم، پس خداوند همه شما را جزاي خير عطا كند».
سخن از عشق بازی یاران حضرت حسین بن علی علیهم السلام حتما در این مقال کوتاه نمیگنجد که فقط شمهای کوچک از آن در شب عاشورای تاریخساز، گوهر پاک وجودی عشاق آن امام همام را طی سالیان متمادی صیقل داده و سبب پرورش روحهای بلند گشته است.
گروه معارف هوران قصد دارد به عدد مشهور تعداد یاران حضرت امام حسین علیه السلام یعنی ۷۲، هر روز تا پایان محرم سال ۱۴۴۶ هـ.ق به معرفی یکی از یاران شیدای حسین علیه السلام بپردازد. ترتيب نام ياران امام در اين سلسله مطالب، بر مبناي زمان شهادت آنهاست که صد البته ما نميتوانيم سخن از ياران امام را بر مبناي مقام و مرتبه آنها، يا دوري و نزديكي معنوي آنها نسبت به ساحت مقدس حضرت اباعبدالله الحسين عليهالسلام بيان كنيم. این سلسله مطالب برگرفته از کتاب گرانسنگ ياران شيداي حسين بن علي علیهما السلام اثر استاد گرانقدر اخلاق حجت الاسلام والمسلمین مرتضی آقاتهرانی است. استاد طبق آنچه که در مقدمه این کتاب آمده بحث از ياران امام را در سه بخش مورد توجه قرار دادهاست: ۱. سفيران امام (زمينهسازان قيام)؛ ۲. اصحاب و ياران امام در كربلا؛ ۳. ياريكنندگان امام پس از نهضت حسيني.
قسمت بیست و هشتم این سلسله مطالب که به جناب عمار بن حسان بن شريح طائي سلاماللهعلیه از یاران امام حسین علیهالسلام در دشت کربلا اختصاص دارد را در ادامه از نظر میگذرانید:
اصحاب و ياران امام
عمار بن حسان بن شريح طائي
اشاره
«عمار» فرزند «حسان بن شريح» از قبيله «طي» و از شيعيان پاكباخته و عاشق ولايت و شجاع است(۱). او براي درك امام، ايشان را از مكه تا كربلا همراهي كرده است. پدر عمار، «حسان» از ياران امام علي عليهالسلام بوده است كه در ركاب آن عدلگستر نامآور در جنگ جمل شركت كرده و در جنگ صفين شهيد شده است(۲).
فرزندان عمار بن حسان بن شريح طائي
فرزندان و نوادگان اين بزرگمرد، همه از شيعيان و دوستداران اهل بيت عليهمالسلام شناخته شدهاند. از جمله آنها «عبدالله بن عامر بن سليمان بن صالح بن وهب بن عمار» است كه از علما و راويان حديث اماميه است. او داراي آثار و نوشتههايي چند، همچون كتاب «قضايا اميرالمؤمنين عليهالسلام» بوده پدر بزرگوارش از امام هشتم حضرت حضرت علي بن موسي الرضا عليهالسلام حديث نقل نموده است(۳). در اين كتاب او از پدرش «ابوالجعد احمد بن عامر» و «شيخ نجاشي» رجالي بزرگ شيعه، روايت نقل كرده است. از «عبدالله بن احمد» نقل شده است كه گفت: «پدرم «احمد» در سال ۱۵۷ ولادت يافته و او حضرت علي بن موسي الرضا عليهالسلام را در سال ۱۹۴ هجري ملاقات كرده است؛ در حالي كه شهادت آن حضرت روز سه شنبه، ۱۸ جمادي الاول، سال ۲۰۲ در طوسي رخ داد است، بنده حضرت ابوالحسن ابومحمد علي بن موسي عليهمالسلام را خود نيز ملاقات كردهام. پدرم مؤذن و امام بزرگوار حضرت جواد الائمه و امام هشتم عليهمالسلام نيز بوده است.»(۴)
شهادت عمار بن حسان بن شريح طائي
سروي گفته است «عمار» فرزند «حسان بن شريح الطائي» در حمله نخستين، جان خود را در راه حمايت از دين فدا كرد(۵).
ادامه دارد
———————————————-
پی نوشتها:
(۱) ابصار العين، مقصد ۱۳، ص ۱۹۷
(۲) ابصار العين، مقصد ۱۳، ص ۱۹۷
(۳) رجال النجاشي، ج ۲، ص ۲۵۰
(۴) منتهي الآمال، ج ۱، ص ۶۵۳ و ۶۵۴؛ رجال النجاشي، ج ۱، ص ۲۵۱
(۵) مناقب آل ابيطالب، ج ۴، ص ۱۱۳
———————————————————————
مطالب مرتبط:
معرفی یاران شیدای امام حسین علیه السلام/ ۱
معرفی یاران شیدای امام حسین علیه السلام/ ۲
معرفی یاران شیدای امام حسین علیه السلام/ ۳
معرفی یاران شیدای امام حسین علیه السلام/ ۴
معرفی یاران شیدای امام حسین علیه السلام/ ۵
معرفی یاران شیدای امام حسین علیه السلام/ ۶
معرفی یاران شیدای امام حسین علیهالسلام / ۷
معرفی یاران شیدای امام حسین علیه السلام/ ۸
معرفی یاران شیدای امام حسین علیه السلام/ ۹
معرفی یاران شیدای امام حسین علیه السلام/ ۱۰
معرفی یاران شیدای امام حسین علیه السلام/ ۱۱
معرفی یاران شیدای امام حسین علیه السلام/ ۱۲
معرفی یاران شیدای امام حسین علیه السلام/۱۳
معرفی یاران شیدای امام حسین علیه السلام/۱۴
معرفی یاران شیدای امام حسین علیهالسلام/۱۵
معرفی یاران شیدای امام حسین علیه السلام /۱۶
معرفی یاران شیدای امام حسین علیهالسلام/ ۱۷
معرفی یاران شیدای امام حسین علیهالسلام /۱۸
معرفی یاران شیدای امام حسین علیهالسلام/ ۱۹
معرفی یاران شیدای امام حسین علیهالسلام /۲۰
معرفی یاران شیدای امام حسین علیهالسلام /۲۱
معرفی یاران شیدای امام حسین علیهالسلام /۲۲
معرفی یاران شیدای امام حسین علیهالسلام /۲۳
معرفی یاران شیدای امام حسین علیهالسلام /۲۴
معرفی یاران شیدای امام حسین علیهالسلام /۲۵
معرفی یاران شیدای امام حسین علیهالسلام /۲۶
معرفی یاران شیدای امام حسین علیهالسلام /۲۷
امام حسیناميرالمؤمنينپایگاه هورانتاسوعاتحریم ولایتحسان بن شريح الطائيحسان بن شريح طائي سلاماللهعلیهحضرت امام حسین علیه السلامشهادتشهادت عمار بن حسان بن شريح طائيشيعيانصالح بن وهب بن عمارعاشوراعبدالله بن عامر بن سليمانعراقعمارکربلاکوفهگروه معارف هورانمحرم الحرامنسائیهورانیارانشیدای امام حسین علیهالسلام
[…] معرفی یارانشیدای امام حسین علیهالسلام /۲۸ […]
[…] معرفی یارانشیدای امام حسین علیهالسلام /۲۸ […]
[…] معرفی یارانشیدای امام حسین علیهالسلام /۲۸ […]
[…] معرفی یارانشیدای امام حسین علیهالسلام /۲۸ […]
[…] معرفی یارانشیدای امام حسین علیهالسلام /۲۸ […]
[…] معرفی یارانشیدای امام حسین علیهالسلام /۲۸ […]
[…] معرفی یارانشیدای امام حسین علیهالسلام /۲۸ […]
[…] معرفی یارانشیدای امام حسین علیهالسلام /۲۸ […]
[…] معرفی یارانشیدای امام حسین علیهالسلام /۲۸ […]