کد خبر:6972
پ
۱۴۰۱-۱۷۴۱
تشکیل کابینه جدید در اسرائیل

شکل‌گیری افراطی‌ترین کابینه اسرائیل با نخست وزیری نتانیاهو

تشکیل کابینه جدید در اسرائیل: شکل‌گیری افراطی‌ترین کابینه اسرائیل با نخست وزیری نتانیاهو/ عادی‌سازی روابط با عربستان در ۲۰۲۳/ آینده‌ی تاریک در انتظار صهیونیست‌ها بعد از یک سال بار دیگر بنیامین نتانیاهو به قدرت برگشت و مامور تشکیل کابینه شد. کابینه‌ی جدید وی را راست‌گراترین و افراطی‌ترین کابینه در طول تاریخ جعلی رژیم صهیونیستی می‌دانند […]

تشکیل کابینه جدید در اسرائیل:

شکل‌گیری افراطی‌ترین کابینه اسرائیل با نخست وزیری نتانیاهو/ عادی‌سازی روابط با عربستان در ۲۰۲۳/ آینده‌ی تاریک در انتظار صهیونیست‌ها

بعد از یک سال بار دیگر بنیامین نتانیاهو به قدرت برگشت و مامور تشکیل کابینه شد. کابینه‌ی جدید وی را راست‌گراترین و افراطی‌ترین کابینه در طول تاریخ جعلی رژیم صهیونیستی می‌دانند و این موضوع درحالی است که محاکمه نتانیاهو در پروندهای فساد مالی همچنان ادامه دارد.

گروه بین‌الملل  هوران – هفته‌ی گذشته در اول دی ماه، بنیامین نتانیاهو رهبر حزب لیکود رژیم صهیونیستی، کابینه جدید خود را تشکیل داد. نتانیاهو راست‌گراترین و افراطی‌ترین کابینه در طول تاریخ این رژیم با نخست وزیری خود تشکیل داد. پیش از این نیز پنج انتخابات در چهار سال اخیر در اسرائیل برگزار شد و عمر کوتاه دولت‌ها و انتخابات زود هنگام، نشان از انسداد سیاسی در درون سرزمین‌های اشغالی است.

کابینه‌ی جدید در اسرائیل، از بدو تشکیل آن با اظهارات مختلف اعضای آن نظیر بن گویر، صدای منتقدان احزاب چپ‌گرا را بلند کرد. یائیر لاپید نیز کابینه نتانیاهو را «افراطی‌ترین و دیوانه‌ترین» کابینه رژیم صهیونیستی دانست. با این وجود، بازگشت نتانیاهو به نخست‌ وزیری در حالی است که محاکمه وی در سه پرونده اتهامی فساد، خیانت در امانت و رشوه‌خواری کماکان ادامه دارد و این محاکمات از دو سال پیش و در پی سال‌ها تحقیقات و بازجویی آغاز شده است.

پیرامون موضوع تشکیل کابینه جدید در رژیم صهیونیستی و بازگشت بنیامین نتانیاهو به قدرت، رجانیوز به گفتگو با علی عبدی کارشناس مسائل غرب آسیا پرداخته است. متن کامل این گفتگو به شرح زیر است:

کابینه جدید نتانیاهو دارای چه ویژگی‌هایی است؟

کابینه‌ای که نتانیاهو با مجوز رئیس جمهور اسرائیل شکل داده است، دارای ویژگی های متعددی می باشد و می‌توان با تشکیل این کابینه پیش بینی کرد که رژیم صهیونسیتی روزهای پرتنش و تاریکی را پیش روی خود دارد.

این روزهای پرتنش را می توان شامل سه عرصه کلی داخلی، فلسطین و منطقه‌ای و بین‌المللی دانست.

الف) عرصه داخلی:

دولتی که بر سرکار آمده عملا دولتی است که حاصل ائتلاف جریان راست و جریان بنیادگرایی در اسرائیل است. در واقع ترکیبی است از راست افراطی به رهبری بنیامین نتانیاهو و جریان بنیادگرایی مذهبی به رهبری بن گویر و اسموتریچ. زمانی که سیاست‌های داخلی این کابینه که اعلام شد، نقد و انتقادات زیادی در رسانه های اسرائیل علیه این کابینه ایجاد شد و مهمترین موضوع مسئله برپا کردن حکومت شرعی در سرزمین‌های اشغالی است. این موضوع در تاریخ این رژیم بی‌سابقه است و صهیونیست‌ها این بار بطور علنی اعلام کردند که قصد برپا کردن این نوع حکومت مذهبی(هلاخایی: ترکیبی بین تورات و تفسیر آن) را دارند که بسیار قابل تامل و حائز اهمیت است.

برای مثال گویا بین نتانیاهو و وزیر مسکن بحث‌هایی نظیر گسترش و مطالعه تورات در مدارس و همچنین افراد بجای خدمت در سربازی به مطالعه تورات بپردازند مطرح شد. یا بحث دیگری به نام «شابات» که گفته بودند در روزهای شنبه کارخانه‌های برق نباید برق تولید کنند و خطوط ارتباطی نیز باید متوقف شود و مواردی از این دست که اقتصاد اسرائیل دچار خطر خواهد کرد.

این‌ها مواردی است که گفته می‌شود نتانیاهو با آن موافقت کرده و که بعد مدتی تکذیب شد. اما واقعیت آن است که این موارد و صحبت راجع به آن در بین اعضای کابینه مطرح شده است.

یا مثلا مبارزه با همجسنگرایی که از طرف کابینه جدید اعلام شده که با آن مخالفند و شخص اسموتریچ که رهبر حزب صهیونیسم مذهبی است، در یک گفتگویی قبلا اعلام کرده بود که من یک ضدهمجنسگرای فعال و بشدت با آن مخالفم هستم اما این موضوع در حالی مطرح می‌شود که همجنسگرایی در سرزمین های اشغالی به رسمیت شناخته شده و قانونی است.

این موارد حتما باعث تنش های داخلی در درون جامعه اسرائیل خواهد شد. این موضوع نیز قابل ذکر است که بنیادگراها و شخصیت های مطرح آن نظیر بن گویر و اسموتریچ بشدت افراد عجول، بی تجریه یا کم تجربه، تند مزاج و ناآرام هستند و خیلی سریع می خواهند به نتایج مطلوبشان برسند و اگر به آن دست پیدا نکنند، قواعد بازی را به می‌زنند و این موضوع برای موجودیت اسرائیل فوق‌العاده خطرناک است.

ب)عرصه فلسطینی‌ها

در این عرصه اعضای این کابینه رسما اعلام کردند که تنش با فلسطینیان را افزایش خواهند داد. سیاست‌های تنبیهی را مقابل فلسطینی‌های ۱۹۴۸ که اعراب اسرائیلی(اعم از مسلمان و یهودی و دروزی) تلقی می شوند اعلام کردند.

همچنین این کابینه، باعث افزایش تنش با احزاب‌های سیاسی فلسطینی‌های ۱۹۴۸ و منصورعباس خواهند شد. مضاف بر این که بن گویر سابقه طولانی در دعوای مستمر در کنست با افراد شاخص این احزاب نظیر منصور عباس که حتی موجودیت اسرائیل را پذیرفته و در اتحاد با دو کابینه‌ی قبلی اسرائیل بوده و مشاکرت داشته دارد. همچنین با چهره‌های دیگر نظیر احمد الطیبی(چهره منتقد اسرائیل) و رهبر فهرست مشترک، سابقه دعواهای طولانی دارد.

سیاست این دولت باعث افزایش شکاف‌های داخلی، تنش‌ها، روی هم سوار شدن مشکلات خواهد شد و برای آینده‌ی اسرائیل حتما تهدید خواهد بود. همچنین تنش بین سکولارها و جامعه مذهبی اسرائیل نیز بیشتر خواهد شد و عملا یک دوره تاریک در جامعه مدنی اسرائیل با این کابینه رقم خواهد خورد.

در بعد فلسطینی های۱۹۶۷ یا کرانه باختری نیز، سیاست سرکوب و افزایش درگیری‌ها را در پیش گرفتند و حال نیز قانون بازگرداندن اعدام مبارزان فلسطینی را در دستور کار خود قرار دادند تا آن را بار دیگر احیا کنند. در بهار و اردیبهشت سال آینده نیز که سالروز رژه و رقص پرچم خواهد بود، ما احتمالا متفاوت‌ترین مراسم را نسبت به سال‌های گذشته شاهد باشیم؛ چرا که بن گویر وزیر امنیت داخلی اسرائیل است و اسموتریچ نیز وزیر دارایی است، که این دو چهره شاخص‌های این مراسمات هستند. اسموتریچ وزیر دارایی است که عملا بعضی از وظایف وزیر جنگ نیز به وی تحفیظ شده است. همچنین این موضوع که بن گویر وزیر امنیت شده، در عالم سیاست یعنی اعلام جنگ.

ج) عرصه منطقه‌ای و بین‌المللی

در این عرصه نیز ماشاهد افزایش تنش و درگیری با محور مقاومت بخصوص حماس در داخل سرزمین های اشغالی، حزب الله در لبنان، در سوریه و علیه جمهوری اسلامی در منطقه خواهیم بود. البته نتانیاهو نیز از سویی به سمت ائتلاف‌های منطقه‌ای علیه جمهوری اسلامی ایران می رود که وی بسیار کارکشته‌تر و با مهارت‌تر از لاپید و نفتالی بنت است. همچنین رویکرد این کابینه با ایران نیز افزایش تنش‌ها و درگیری‌های سخت و نیمه سخت است.

چه عواملی سبب شد تا بار دیگر نتانیاهو به قدرت برگردد؟

نتانیاهو مجبور بود و چاره‌ای نداشت که با احزاب افراطی متحد شود. وی کسی است که بدون نخست وزیری نمی‌تواند زندگی کند و کارکتر نتانیاهو با این مقام معنا پیدا می‌کند. منتهی نتانیاهو یا باید از سوابق گذشته و ایدئولوژی خود عدول می‌کرد و با چپ‌ها و میانه‌ها ائتلاف می‌کرد؛ یا با راست‌ها ائتلاف می‌کرد تا به قدرت برگردد. بنابراین ائتلاف وی با راست‌ها راحت‌تر و با شخصیتش نیز سازگارتر بود. یعنی اگر ما روان شناسی شخصیت نتانیاهو را در نظر داشته باشیم، کارکردن نتانیاهو با امثال بن گویر به مراتب برای وی راحت‌تر است با امثال لاپید و نیروهای چپ گرا.

البته نتانیاهو حتما با این کابینه و افراد آن به مشکل برمی‌خورد. همانطور که گفته شد افراد این کابینه نظیر بن گویر، کسانی هستند که هوش هیجانی بالا و تند مزاج و بشدت نامعقولی دارند. همچنین از طرف دیگر شخصیت نتانیاهو از این ویژگی‌ها دور نیست و با آن قرابت دارد. نتانیاهو نیز بخاطر پختگی و شناختی که از مردم خود دارد، می‌داند هرکسی را چطور راضی کند و آن‌ها را مهار کند.

آیا با روی کار آمدن این کابینه ما شاهد افزایش مهاجرت معکوس از سرزمین های اشغالی خواهیم بود؟

در واقع الان بحث در مورد این موضوع مقداری زود است. باید چند ماهی از این کابینه بگذرد. بخصوص عطف به این موضوع که سال گذشته در مقایسه با ۲۳ سال گذشته، ما با افزایش مهاجرت به اسرائیل مواجه بودیم اما حتما این دولت اثر خود را بر این موضوع خواهد گذاشت. همچنین طبق نظرسنجی‌هایی که در درون اسرائیل انجام شده ناامیدی و یاسی که وجود دارد رو به افزایش است؛ از طرفی افزایش عصبیت و تنش و خشونت به حدی شده که چند روز گذشته رئیس جمهور اسرائیل، نسبت به افزایش خشونت در سرزمین‌های اشغالی هشدار داده و این موضوع یکی از معضلات جدی جامعه اسرائیل است.

عادی‌سازی با کشورهای عربی در این دوره چطور خواهد بود؟

عطف به تبحر نتانیاهو به دیپلماسی و همکاری بی‌سابقه دو رژیم امارات و سعودی با نتانیاهو در این مسیر، احتمال اینکه شامل توفیقاتی باشند بعید نیست. یعنی اینکه ممکن است حتی کشورهای دیگر را به این ماجرا بکشاند. بنظرمن سعی می کنند که این روند را به رو به افزایش نشان دهند و احتمالا در سال ۲۰۲۳ عربستان را به طور رسمی به این جرگه پیوند بزنند. در واقع جریان عادی سازی ریلی بود که نتانیاهو آن را قرار داد و بنت و لاپید آن را ادامه دادند.

آیا با این کابینه شاهد جنگ مستقیم رژیم صهیونیستی با جمهوری اسلامی ایران خواهیم بود؟

مسئله جنگ مستقیم اسرائیل با ایران باید متغییرهای زیادی را توجه کرد. شرایط بین‌المللی، جنگ اوکراین، موضوع چین و روسیه در کنار مواضع آمریکا و اروپا و شرایط منطقه‌ای و اوضاع اقتصادی مهم است. اما مهمترین متغیر این موضوع قطعا تاییدیه آمریکاست. اگر اقدامی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران صورت بگیرد، حتما پشت آن تاییده ایالات متحده است. از طرفی احتمال درگیری تنش با حماس بیشتر از درگیری با حزب الله لبنان است و این موضوع نیزبه قدرت مضاعف حزب الله در مقایسه با حماس برمی‌گردد. همچنین اگر رژیم صهیونیستی این بار علیه حزب الله اقدام کند، حزب‌ الله سیاست دفاعی را پشت سرمی‌گذارد و به سیاست تهاجمی روی می‌آورد و وارد شمال فلسطین اشغالی می‌شود.

همیشه دوره‌های بد برای رژیم صهیونیستی، دوره‌هایی بوده که پر مدعاترین و بی‌تجربه‌ترین افراد مناصب دفاعی و نظامی-امنیتی را در اختیار داشتند و این کابینه جدید نیز یکی از آن دوره‌ها است. این بی‌تجربگی می‌تواند اسرائیل را به سمت یک فاجعه بزرگ برای موجودیت خود بکشاند.

فی الحال نیز منقدترین افراد در فلسطین اشغالی، افراد نظامی رده بالا هستند که در خصوص افزایش تنش‌ها و درگیری با گروه های مقاومت هشدار می‌دهند. جنبش دفاع و امنیت نیز که عموما تشکیل شده از افراد امنیتی و نظامی گذشته است نیز از این دسته از از افراد منتقد هستند.

پایگاه خبری هوران
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کلید مقابل را فعال کنید