حماسه سازی رهبر۱۳ ساله
پایگاه خبری هوران – شهید محمدحسین فهمیده نوجوان حماسه سازی است که رهبر یکی از انقلابهای بزرگ و تاریخ ساز دنیا او را رهبر معرفی میکند.
گروه دفاع مقدس هوران به نقل از ایسنا – «رهبر ما آن طفل سیزدهسالهای است که با قلب کوچک خود که ارزشش از صدها زبان و قلم ما بزرگتر است، با نارنجک خود را زیر تانک دشمن انداخت و خود نیز شربت شهادت نوشید.»
این جمله را رهبر یکی از انقلاب های بزرگ و تاریخ ساز دنیا در باره نوجوانی ۱۳ ساله بیان کرده است. نوجوانی که با گذشت بیش از ۴۰ سال شهادتش همچنان در خاطر مردم ماندگار است و فراموش نشده است.
محمدحسین فهمیده در اردیبهشتماه سال ۱۳۴۶ در روستا سراجه قم به دنیا آمد و به دلیل همزمانی با ماه محرم و ارادتی که پدرش به امام حسین (ع) داشت نام حسین را برایش انتخاب کرد تا ادامه دهنده راه سالار شهدا (ع) باشد.
این رهبر ۱۳ ساله با این که سال های نوجوانی خود را در کرج گذرانده بود اما به گفته اعضای خانواده اش از لحاظ فرهنگی و مذهبی متأثر از قم بود و با توجه به فضای مذهبی خانواده اش، بسیار به نماز، قرآن و مجالس اهلبیت (ع) تقیید داشت و در حالی که به تکلیف نرسیده بود از شش سالگی نماز میخواند.
در خاطراتی از این شهید بیان شده است که بسیار به دنبال سخنرانیها و اعلامیههای امام خمینی (ره) بوده است و محبتی غیرقابل بیان به امام خمینی (ره) داشته و همین عشق باعث شد که با سن کم در جنگ با منافقین در کردستان حضور پیدا کند و بعد هم به خرمشهر برود و حماسهای تاریخی رقم زند.
در رابطه با نحوه شهادت، محمد حسین فهمیده گفته شده است:
روزهشتم آبان ۱۳۵۹، محمدحسین فهمیده به اتفاق دوست شهیدش محمدرضا شمس ـ که در یک سنگر بودند ـ در هجوم عراقیها، محاصره میشوند.
محمدرضا شمس، زخمی میشود و حسین با سختی و زحمت زیاد او را به پشت خط میرساند وقتی به سنگر بر میگردد، میبیند که پنج تانک عراقی به طرف رزمندگان اسلام هجوم آورده و درصدد محاصره و قتل عام آنها هستند. محمدحسین در حالی که تعدادی نارنجک به کمر خود بسته بود به طرف تانکها حرکت میکند.
تیری به پای او میخورد اما در همان حال موفق میشود خود را به تانک پیش رو برساند. خود را به زیر تانک میاندازد و تانک به وسیله نارنجکی که در دست حسین فهمیده قرار داشته منفجر میشود.
دشمن در این حال تصور میکند که حملهای صورت گرفته و با سرعت تانکها را رها کرده و فرار میکنند؛ در نتیجه، حلقه محاصره شکسته میشود و پس از مدتی نیروهای کمکی میرسند و آن قسمت را از وجود متجاوزان پاکسازی میکنند.
در این رابطه مجید فهمیده، برادر شهید محمدحسین فهمیده، در گفتوگو عنوان کرد: محمدحسین در اردیبهشت سال ۱۳۴۶ در روستا سراجه قم به دنیا آمد و به دلیل همزمانی با ماه محرم و ارادتی که پدرم به امام حسین (ع) داشت نام حسین را انتخاب کردند.
وی با اشاره به اینکه اصالت قمی داریم اما زمانی که انقلاب شد در کرج زندگی میکردیم، بیان کرد: کوچه شمسآبادیها در خیابان آذر، آخرین محله پدرم در قم بود که بعد از آن به تهران و سپس به کرج مهاجرت کردند.
وی بابیان اینکه از لحاظ فرهنگی و مذهبی متأثر از قم بود، بیان کرد: تا سالهای گذشته نیز در تابلو ورودی قم نوشته بود که «به شهر شهید محمدحسین فهمیده خوشآمدید».
وی با اشاره به اینکه نباید با نگاه متعصبانه شهدا را منحصر به یک شهر کرد و شهید فهمیده نیز متعلق به همه مردم ایران است، اظهار کرد: پدرم همیشه بیان میکرد که من پدر شهید نیستم بلکه خادم در خانه شهید هستم و هرجایی که بتوانیم به مردم خدمت کنیم و مردم را با امام و انقلاب آشنا کنیم اهل همان جا هستیم.
وی در خصوص نشانهای از نام و یاد شهید محمدحسین فهمیده در زادگاهش بیان کرد: پدرم منزلی را که در روستای سراجه وقف دهیاری کرده بود به کمک دهیاری و اهالی روستا در حال تبدیل شدن به موزه است.
این برادر شهید تصریح کرد: محمدحسین بعد از شروع جنگ به جبهه رفت و در آن موقع هنوز اعزامی وجود نداشت و افراد به هر نحوی خودشان را به جبههها میرساندند.
وی بابیان اینکه دروغ نگفتن و همکاری در خانه از ویژگیهای محمدحسین بود، افزود: با توجه به فضای مذهبی خانواده، برادرم بسیار به نماز، قرآن و مجالس اهلبیت (ع) تقیید داشت و در حالی که به تکلیف نرسیده بود از شش سالگی نماز میخواند.
این برادر شهید ادامه داد: بسیار به دنبال سخنرانیها و اعلامیههای امام خمینی (ره) بود و شاید در ذهن کسی نگنجد اما ذوب در ولایت بود و محبتی غیرقابل بیان به امام خمینی (ره) داشت و همین عشق باعث شد که با سن کم در جنگ با منافقین در کردستان حضور پیدا کند و بعد هم به خرمشهر برود و حماسهای تاریخی رقم زد.
وی با اشاره به اینکه اکنون رنگ و شکل جبههها تغییر کرده است، یادآور شد: والدین باید بیشتر از گذشته مراقب فرزندان شان باشند؛ زیر با توجه به شرایط موجود، فضای مجازی جزئی از خانوادهها شده است که میتواند آسیبهای جدی را رقم میزند و والدین باید زمان بیشتری برای فرزندان بگذارند تا دستاویزهای شیطانی بر فرزندانشان خیمه نزنند و از دین، اسلام و انقلاب جدایشان نکند.