کد خبر:20731
پ
توافق اتش بس لبنان
جزئیات توافق آتش بس رژیم جعلی صهیونیستی و حزب‎‌الله

جزئیات توافق آتش بس میان رژیم جعلی صهیونیستی و حزب‎‌الله در جنگ ۲۰۲۴

جزئیات توافق آتش بس میان رژیم جعلی صهیونیستی و حزب‎‌الله در جنگ ۲۰۲۴ پس از چندین ماه جنگ و درگیری میان حزب الله لبنان و رژیم صهیونیستی در پی حمایت این جنبش از جبهه غزه پس از عملیات طوفان الاقصی، توافق آتش بس میان طرفین از امروز چهارشنبه برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ به مرحله […]

جزئیات توافق آتش بس میان رژیم جعلی صهیونیستی و حزب‎‌الله در جنگ ۲۰۲۴

پس از چندین ماه جنگ و درگیری میان حزب الله لبنان و رژیم صهیونیستی در پی حمایت این جنبش از جبهه غزه پس از عملیات طوفان الاقصی، توافق آتش بس میان طرفین از امروز چهارشنبه برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ به مرحله اجرا درآمد.

محور مقاومت هوران – این توافق با میانجیگری آمریکا صورت گرفته است و آمریکا در قالب آن پیشنهاد توقف ۶۰ روزه جنگ بیش از یک ساله را داده است که حزب الله آنرا «نبرد قدرتمندان» می نامید و رژیم صهیونیستی نام «عملیات تیرهای شمال» را برای آن انتخاب کرده بود.

جزئیات توافق آتش بس میان رژیم جعلی صهیونیستی و حزب‎‌الله در جنگ 2024

جو بایدن رئیس جمهور آمریکا با اعلام آغاز اجرای این توافق تاکید کرد که هدف از آن توقف دائمی عملیات های نظامی است و کابینه جنگ رژیم صهیونیستی و نیز رهبران حزب الله با آن موافقت کرده اند و دولت پیشبرد امور به ریاست «نجیب میقاتی» هم از آن استقبال کرده است.

خبرگزاری رویترز همچنین به نقل از یک منبع سیاسی برجسته لبنانی که گفته می شود در جریان مستقیم مذاکرات قرار داشته است، اعلام کرد که این توافق که زیر نظر «عاموس هوکشتاین» فرستاده آمریکا به لبنان تدوین شده است، ۵ صفحه و ۱۳ بخش دارد که در زیر به خلاصه مهمترین بندهای آن اشاره می شود:

توقف عملیات های نظامی

توقف عملیات های نظامی از صبح روز چهارشنبه ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ اغاز می شود.

رژیم صهیونیستی از «اجرای هر گونه عملیات علیه اراضی لبنان؛ از جمله هدف قرار دادن مواضع مدنی و نظامی و نیز موسسات دولتی لبنان از راه های زمینی، دریایی و هوایی دست برمی دارد.»

تمامی گروه های مسلح در لبنان (حزب الله و همپیمانانش) از عملیات های خود علیه رژیم صهیونیستی دست برمی دارند.

عقب نشینی نظامیان 

ارتش صهیونیستی به تدریج از جنوب لبنان عقب نشینی می کند و عقب نشینی اش را در بازه زمانی ۶۰ روزه تکمیل می کند.

آغاز بازگشت شهروندان آواره هر دو طرف به شهر و دیار خود.

حفظ حق لبنان و رژیم صهیونیستی برای دفاع از خود.

عقب نشینی حزب الله به پشت رود لیتانی که ۳۰ کیلومتر به مرزهای شمالی فلسطین اشغالی فاصله دارد.

استقرار نیروهای ارتش لبنان در جنوب لیتانی (نزدیک به ۵ هزار نیرو) که شامل ۳۳ پایگاه و مرکز نظامی در مرزهای فلسطین اشغالی می شود.
حمایت فرانسه و آمریکا

علاوه بر آنچه گفته شد، رسانه های غربی اعلام کرده اند که این توافق به مسائل دیگری هم اشاره کرده است که مهمترین آنها عبارتند ازک

ارتش های آمریکا و فرانسه از لحاظ نظامی از ارتش لبنان حمایت می کنند.

رژیم صهیونیستی و لبنان بر اهمیت قطعنامه ۱۷۰۱ تاکید و اعلام می کنند که تعهدات ذکر شده در این قطعنامه نافی حق دو طرف در دفاع از خودشان نیست.

برچیده شدن تمامی تأسیسات نظامی غیرقانونی تولید سلاح در لبنان.

آغاز اجرای مذاکرات غیرمستقیم میان لبنان و رژیم صهیونیستی برای ترسیم مرزهای زمینی رسمی.

ساز و کار نظارت

ساز و کار سه گانه ای برای نظارت بر اجرای این توافق در نظر گرفته شده است که عبارت از نیروهای حافظ صلح سازمان ملل متحد در لبنان «یونیفیل»، ارتش لبنان و ارتش صهیونیستی است و در آینده این ساز و کار گسترش خواهد یافت تا آمریکا و فرانسه هم در آن ایفای نقش کنند و واشنگتن ریاست این گروه را بر عهده خواهد گرفت.

هر گونه نقض احتمالی ساز و کارهای نظارتی اطلاع رسانی خواهد شد و فرانسه و آمریکا در کنار هم موارد نقض توافق را بررسی خواهند کرد.

نبرد قدرتمندان

رژیم صهیونیستی در اول اکتبر ۲۰۲۴ از آغاز عملیات زمینی خود علیه مواضع جنبش حزب الله در جنوب لبنان خبر داد که این حملات منجر به ترور تعدادی از رهبران جنبش حزب الله و در راس آنها «سید حسن نصر الله» دبیر کل سابق این جنبش و نیز شهادت و زخمی شدن شمار زیادی از شهروندان لبنانی شد.

این جنگ میان حزب الله و رژیم صهیونیستی ارتباط زیادی به جنگ این رژیم علیه نوار غزه داشت؛ به طوری که جنبش حزب الله اعلام کرده بود که در حمایت از مقاومت فلسطین در غزه «جبهه پشتیبانی» در لبنان را راه اندازی می کند و در همین راستا، با شلیک صدها فروند موشک به سمت مراکز و پایگاه های نظامی رژیم صهیونیستی در مزارع شبعا، اقدام به تبادل آتش و وارد کردن ضربات متعدد به این رژیم طی ۱۱ ماه کرد تا اینکه رژیم صهیونیستی از تاریخ ۲۳ سپتامبر ۲۰۲۴ دامنه تجاوزاتش به لبنان را گسترش داد و تمامی مناطق این کشور؛ از جمله بیروت را هدف حملات هوایی خود قرار داد و در ادامه نیز عملیات زمینی را با نام «تیرهای شمال» علیه جنوب لبنان آغاز کرد.

خسارت های جنگ در لبنان و فلسطین اشغالی

وزارت بهداشت لبنان در تاریخ ۲۴ نوامبر ۲۰۲۴ از شهادت ۳۷۶۸ نفر و زخمی شدن ۱۵ هزار و ۶۹۹ نفر دیگر از تاریخ ۸ اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون خبر داد. جنبش حزب الله نیز به نوبه خود از شهادت نزدیک به ۵۰۰ رزمنده خود تا سپتامبر ۲۰۲۴ خبر داده بود، اما پس از آن آمار و اطلاعاتی درباره شهادت مبارزان خود منتشر نکرده است.

بر اساس گزارش بانک جهانی، جنگ رژیم صهیونیستی علیه لبنان خسارت های در حدود ۲٫۸ میلیارد دلار به منازل شهروندان لبنانی وارد کرد و باعث تخریب بیش از ۹۹ هزار واحد مسکونی به صورت کلی یا جزئی شد. این گزارش همچنین از وارد آمدن خسارت های مستقیم ۱۲۴ میلیون دلاری به بخش کشاورزی و خسارت بیش از ۱٫۱ میلیارد دلاری به خاطر فراهم نشدن زمینه برداشت محصولات کشاورزی و فرآورده های دامی و نیز مهاجرت کشاورزان خبر داده است.

منابع عبری زبان همچنین گزارش داده اند که موشک های حزب الله باعث کشته شدن ۴۵ صهیونیست و ۷۳ نظامی در جبهه شمالی و بلندی های اشغالی جولان و نیز تخریب ۵۵ هزار فدان از جنگل ها و منابع حفاظت شده این رژیم شده است.

بر اساس برآوردها، حملات جنبش حزب الله همچنین باعث وارد آمدن دست کم یک میلیارد شکل (۲۷۳ میلیون دلار) خسارت به دارایی های رژیم صهیونیستی و نیز وارد آمدن خسارت های سنگین به منازل، مزارع و پروژه ها و فرار دهها هزار نفر از ساکنان شهرک های شمال فلسطین اشغالی از خانه و کاشانه خود شده است.

پایگاه خبری هوران
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کلید مقابل را فعال کنید