کد خبر:10014
واکنش فرمانده ارتشی شاه به شهید صیاد شیرازی
واکنش فرمانده ارتشی شاه به اقتدار نظامی شهید صیاد شیرازی
واکنش فرمانده ارتشی شاه به اقتدار نظامی شهید صیاد شیرازی شهید صیاد شیرازی سال ۱۳۴۳ در آزمون ورودی دانشکده افسری شرکت کرد و سال ۱۳۴۶ با درجه «ستوان دومی» از آنجا فارغالتحصیل شد و در این مدت برای خدمت به وطن ورزیده شود. حماسه و مقاومت هوران – «شهید صیاد شیرازی در سال ۱۳۴۳ در […]
ما باز ناراحت شدیم و (از او) بیشتر بدمان آمد. البته تقدیر به نفع من شد که وارد توپخانه شدم. شما ببینید که خدا چهطوری میخواهد. اگر خدا خواهد، عدو شود سبب حخیر. او اصلاً با مرام من نمیخواند. با آن مکتبی که با آن آشنا شده بودم، نمیخواند، ولی خوب در دل او مهر عجیبی از من افتاده بود و میخواست همیشه مرا به نحوی پشتیبانی کند.»
افسران جوان هر روز ساعت سه و ۳۰ دقیقه بامداد آماده ورزش صبحگاهی میشدند و با ۱۰ کیلومتر دویدن در خیابانهای شیراز، روز خود را آغاز میکردند. روزی بسیار پرتحرک و پرتلاش که تا ساعت ۲۴ با برنامههایی مانند: جنگ تن به تن، جنگ سرنیزه، جنگ خون، راهپیمایی در شب، عبور از پل مرگ، پیدا کردن نقاط حساس با استفاده از قطبنما و…
جثه ورزیدهای که علی داشت، مقاومت اعجابآورش در برابر بیخوابی و گرسنگی و آرامش مثالزدنیاش، سرمایههای او برای تحمل هر نوع سختی بودند.
طوری که تا پایان دوره بهعنوان ارشد آنان ماند و در کنار آنان روزهای سخت دوره تکاوری را گذراند. روزهایی که با تجهیزات کامل در کوه «باباکوهی» زیر تیغ آفتاب باید هفت قله را فتح میکردند.
آنها شبها که هوا خنک بود و آسمان مملو از از ستاره، حرکت میکردند و روزها هنگام گرمای آتشین، به استراحت میپرداختند. تشنگی و گرسنگی امانشان را بریده بود.
روز سوم، صبحهنگام وقتی که در طول درهای را میپیمودند، ناگهان کمین خوردند و با گروه ضرت درگیر شدند که با سنگ و چوب به سراغشان آمده بود. هرچند در این حادثه، سر و دست تعدادی از دانشجویان شکست، اما توانستند نجات پیدا کنند و ساعتی بعد از دور سیاهی چهاردیواریای را ببینند که در جهنم کویر، نشانی از آبادی و زندگی داشت.»
در پایان ۹ ماه حضور وی در تبریز، لشکر مزبور منحل شد. علت اصلی آن فرماندهی لشکر بود که به قول شهید صیاد: «فرمانده محکمی که نه اعلیحضرت میگفت و نه هیچی.»
وسعت نگاه و تشخیص صیاد فقط در امور نظامی نبود؛ بلکه در امور مذهبی و سیاسی نیز دارای تشخیص و بصیرت بود. حضور در اصفهان منجر به تعامل با دوستان انقابی شد.
مطالب مرتبط
ارسال دیدگاه