سقوط شهر حلب/ ضد حمله بزرگ برای آزادسازی غرب حلب در راه است +نقشه و تصاویر
خطر اصلی برای شهر حلب احتمال حمله گازانبری تروریستها از دو محور شمال (عندان-کفرحمره) و جنوب (خانطومان به سمت راموسه) است.
محور مقاومت هوران – همزمان با توقف عملیات “تیپ گولانی” رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان، عناصر تروریستی “تیم جولانی” (گروه تروریستی هیئت تحریرالشام) عملیات گسترده ای را در محور غربی استان حلب علیه ارتش سوریه ترتیب دادند. روز گذشته اتاق عملیات گروههای تروریستی در شمال سوریه تحت رهبری هیئت تحریرالشام حمله نسبتا گستردهای را در غرب استان حلب به مواضع ارتش سوریه انجام دادند.
از ماهها پیش بسیاری از منابع اطلاعاتی گزارش داده بودند که تروریستها قصد انجام عملیات تهاجمی بزرگ در حلب یا ادلب را دارند و دوران تقریبا ۵ ساله آتش بس در شمال سوریه رو به اتمام است. اما نیروهای ارتش مستقر در منطقه بدلایل مختلف از جمله وجود گشت های ترکیه در مناطق تحت اشغال تروریستها در آماده باش نبودند و غافلگیر شدند.
محورهای اصلی حمله تروریستها تکفیری
تمرکز اصلی گروه های تکفیری در محور غرب حلب از مبدا شهر اتارب بود؛ جایی که فرماندهی مشترک تروریست ها با رهبری مستقیم ابومحمد الجولانی مستقر شده است.
موشک های ضد زره کنکورس که به دست تروریست ها افتاده است
هدف اولیه تروریست ها مقر هنگ ۴۶ در غرب حلب و شرق شهر اتارب بود که متاسفانه در دقایق نخست حمله سقوط کرده و تعدادی از سربازان سوری نیز در این محل اسیر شدند و غنایم قابل توجهی به دست تکفیری ها افتاد. در محور دوم یعنی شمال اتارب صهیونیستها حملات خود را از هنگ ۱۱ به سمت شرق شروع کردند و توانستند شهرکهای “بسرطون، بالا، عنجاره، بقدنیا، السلوم، القاسمیه، حور، قبتان الجبل، کوه شیخ عقیل، شیخ عقیل” را به اشغال خود دربیاورند.
ارتش سوریه نیز با کمک نیروی هوایی و توپخانه، ادامه سرعت پیشروی را کاهش و سپس متوقف کردند و تروریستها را در غرب شهرکهای “باشمره، یاید العدس، بابیص، بشنطره، الهوته البرانیه، الرضوان و شیخ علی” متوقف کنند.
سرباز سوری اسیر شده در غرب حلب
از زمان آزادسازی شهر حلب در اواخر سال ۲۰۱۶ و ابتدای ۲۰۱۷ تمرکز جمعیتی شهر در بخش غربی بود که در دوران جنگ داخلی بر خلاف بخش شرقی شهر هرگز سقوط نکرده و آسیب کمتری دیده بود؛ عمده خطوط دفاعی شهر نیز در بخش غربی و جنوبی آن قرار دارد؛ با توجه به مسیر پیشروی تروریست ها از شهر اتارب به سمت مناطقی نظیر هنگ ۴۶، کفرناها و عنجاره مشخصا هدف آنها اشغال دو شهرک راهبردی خان العسل و راشدین است؛ مناطقی که در عملیات بزرگ سال ۲۰۲۰ توسط ارتش سوریه آزاد شده بودند.
تعدادی از تروریست های تکفیری به هلاکت رسیده در غرب حلب
همچنین از صبح امروز محور دیگری نیز در اطراف شهر سراقب از سوی تروریست ها انتخاب شده است که مشخصا هدف آن قطع بزرگراه بین المللی دمشق-حلب موسوم به M-۵ و جلوگیری از رسیدن تدارکات به مدافعین حلب است.
در حال حاضر تروریست ها هنوز موفق به رسیدن روی جاده ام۵ نشده اند اما با توجه به اشراف آتش و خطر هدف قرار دادن ادوات و خودروهای نظامی یا غیرنظامی، جاده غیر قابل استفاده است.
آیا خطر سقوط شهر حلب را تهدید میکند؟
عملیات تروریست ها تحت عنوان “ردع العدوان” بسیار گسترده بوده و با حضور چندین گروهک کوچک و بزرگ نظیر نورالدین زنکی، جیش العزه، جیش الوطنی و جبهه الشامیه تحت رهبری هیات تحریرالشام آغاز شد؛ حدود ۲۰ روستا و شهرک مختلف نیز در موج اولیه حملات تروریست ها اشغال شده اند و تروریست ها در فاصله حدود ۷ کیلومتری از شهر حلب هستند.
نقشه ادعایی منابع تروریستی از میزان پیشروی در غرب حلب (رنگ سبز)
اما هنوز وضعیت برای مرکز شهر حلب بحرانی نیست و دژهای دفاعی غرب حلب نظیر المنصوره، مجتمع ۳ هزار واحدی و بحوث العلمیه سدهای بزرگی در راه پیشروی تکفیریها خواهند بود.
خطر اصلی برای شهر حلب احتمال حمله گازانبری تروریستها از دو محور شمال (عندان-کفرحمره) و جنوب (خانطومان به سمت راموسه) است و در واقع ارتش سوریه و نیروهای مقاومت بایستی به هر طریقی حملات احتمالا تروریست ها در ۴۸ ساعت آینده از این دو محور را دفع کرده و مانع از سقوط مناطق نامبرده شوند. در صورتیکه تروریستها از محور شهرک اشغال شده کفربیسین به سمت شرق پیشروی کنند و شهرکهای “یاقدس العدس و عندان” را اشغال کنند، خود را به جاده راهبردی “حلب_نبل و الزهراء” میرسانند که خطری برای شیعیان این دو شهرک است.
پیشروی محدود تکفیری ها در محور سراقب
اگر قوای مهاجم تروریستی متوقف شده و قادر به کسب سرپل های مطمئن و گسترش عمق نفوذ خود در حومه حلب نشوند قابل پیش بینی است مشابه با دو عملیات شکست خورده گروه های معارض در سال ۲۰۱۷ برای اشغال حلب، عملیات اخیر نیز با بمباران های سنگین نیروی هوایی روسیه و سوریه و ضد حمله قوای زمینی مشترک ارتش سوریه و مقاومت باز هم با ناکامی مواجه شده و حتی شاید امکان پیشروی در عمق مناطق تحت اشغال تکفیری ها به عنوان تنبیهی برای نقض آتش بس وجود داشته باشد.
در حال حاضر منابع محلی از اعزام گسترده قوای کمکی از دیرالزور، حمص و حماه به سمت شهر حلب خبر می دهند؛ مشخصا تنها با ۲ یا ۳ روز مقاومت مدافعین در اطراف شهر حلب، ضربان تهاجمی از گروه های تکفیری گرفته شده و آنها زیر آتش سنگین هوایی و توپخانه شانسی برای دفاع در برابر ضد حمله ارتش سوریه نخواهند داشت.
النصرهتحولات سوریه ، اتارب ، نورالدین زنک ، هنگ ۴۶ ، هوران ، پایگاه خبری هوران ، سوریه ، التحریر الشام ، تحریرالشام ، ارتش سوریه ، خان طومان ، جیش العزه ، ابومحمد الجولانی ، شهر حلبتهدیدتیپ گولانیتیم جولانیجبهه النصرهجنوب لبنانخانطومانراموسهسقوطسقوط حلبسوریهشمالشمال سوریهشهداشهرشهر سراقبعناصر تروریستیعندانغرب حلبکفرحمرهمدافع حرممدافعان حرمنقشه میدانی حلبنیروی هوایی روسیههوران الشهیدا