کد خبر:17946
در کدام کشورها حکمی مثل تنفیذ داریم؟
در کدام کشورها حکمی مثل تنفیذ داریم؟
رونده «تنفیذ چهاردهم» در کدام کشورها حکمی مثل تنفیذ داریم؟ بند نهم اصل یکصد و دهم قانون اساسی که مربوط به وظایف و اختیارات رهبری است، از امضای حکم ریاستجمهوری پس از انتخابات مردم توسط رهبری سخن میگوید که در واقع از مفهوم رسمیت بخشیدن و نافذ کردن «حکم ریاستجمهوری» به کلمهی «تنفیذ» یاد میشود. […]
* بعد از انتخاب رئیسجمهوری طبق آنچه که در قانون آمده نیاز هست حکم ریاستجمهوری به امضای رهبری نظام برسد که اصطلاحاً به آن تنفیذ میگویند. اصلاً تنفیذ چیست و چه معنیای دارد و از لحاظ قانونی چه اتفاقی در فرایند تنفیذ میافتد؟
* در کشور ما اینگونه است که پس از آن که مردم فردی را برای ریاستجمهوری انتخاب میکنند، ولیفقیه باید این انتخاب را با تأیید خود تنفیذ و به جریان بیندازد. آیا در کشورهای دیگر هم شبیه مراسم تنفیذ یا این سازوکار قانونی وجود دارد؟
در نظامهای پادشاهی و نیز در نظام جمهوری اسلامی که در آن رئیس کشور بهعنوان یک شخصیت کاریزماتیک در نظر گرفته میشود، تنفیذ از دو جنبه میتواند مشاهده شود:
* اگر رئیسجمهور منتخب مردم است دیگر چرا باید تنفیذ دوباره بشود؟ وقتی مردم شخصی را انتخاب میکنند دیگر چه نیازی به تنفیذ وجود دارد؟
* پس از تنفیذ و امضای حکم رئیسجمهوری توسط رهبری، این حکم برای او چه الزاماتی را به وجود میآورد؟
* و آخرین سؤال هم اینکه آیا رئیسجمهور بدون حکم تنفیذ امکان شروع فعالیت خودش را دارد؟
مطالب مرتبط
ارسال دیدگاه