کد خبر:7621
پ
۱۴۰۱-۱۹۱۳
معادله جدید انصارالله چگونه عربستان

معادله جدید انصارالله چگونه عربستان را وادار به عقب‌نشینی در یمن کرد؟

معادله جدید انصارالله چگونه عربستان را وادار به عقب‌نشینی در یمن کرد؟ راهبرد جدید انصارالله در جنگ یمن مقابل ائئلاف متجاوز ، عربستان را مجبور کرده بگوید شروط چهارگانه یمنی‌ها را قبول می‌کند؛ مشروط بر اینکه دولت صنعا به عربستان تضمین امنیتی بدهد. به گزارش هوران – درحالی که کمتر از ۳ ماه تا ورود […]

معادله جدید انصارالله چگونه عربستان را وادار به عقب‌نشینی در یمن کرد؟

راهبرد جدید انصارالله در جنگ یمن مقابل ائئلاف متجاوز ، عربستان را مجبور کرده بگوید شروط چهارگانه یمنی‌ها را قبول می‌کند؛ مشروط بر اینکه دولت صنعا به عربستان تضمین امنیتی بدهد.

به گزارش هوران – درحالی که کمتر از ۳ ماه تا ورود جنگ بیهوده و ویرانگر یمن به نهمین سالگرد خود باقی مانده، ابعاد فرسایش ائتلاف جنگی علیه این کشور به سرکردگی عربستان روز به روز بیشتر آشکار می‌گردد و سعودی‌ها بارها تلویحا اعتراف کرده‌اند که قصد خروج ار این باتلاق را دارند.

بعد از اینکه عربستان سعودی به هیچ یک از مفاد توافق آتش‌بسی که با طرف یمنی در ماه آوریل سال گذشته میلادی برقرار شده بود، پایبند نماند، جنبش انصارالله به همان راهبرد قبلی خود جهت عقب راندن دشمن روی آورده و اعلام کرد که حملات موشکی و پهپادی به مواضع ائتلاف متجاوز را از سر می‌گیرد و این ائتلاف را به انجام عملیات نظامی غافلگیرکننده، تهدید کرد.

بی‌تردید در صورتی که یمنی‌ها قصد ازسرگیری حملات علیه مواضع دشمن را داشته باشند، زیرساخت‌ها و تاسیسات نفتی عربستان و در راس آنها آرامکو از اولین مکان‌هایی هستند که هدف موشک‌ها و پهپادهای انصارالله قرار می‌گیرند؛ مسئله‌ای که علاوه بر ناامن کردن فضای داخلی عربستان و وارد آمدن خسارت‌های سنگین به این کشور، بر قیمت نفت در بازار جهانی نیز تاثیر منفی خواهد داشت و به طور کلی روند تولید و صادرات نفت عربستان را مختل می‌کند.

اخیرا رسانه‌های خبری گزارش دادند، بعد از تهدیدات روشن «عبدالملک الحوثی» رهبر انقلاب یمن و اعلام آمادگی کامل نیروهای یمنی جهت ازسرگیری عملیات‌های نظامی علیه دشمن، عربستان سعودی با شروط دولت نجات ملی موافقت کرده است. یمنی‌ها طی ماه‌های گذشته با برگزاری یک رزمایش عظیم نظامی و رونمایی از سلاح‌ها و موشک‌های جدید خود این پیغام را به ائتلاف عربستان رساندند که تهدیدهایشان توخالی نبوده و آماده حمله به مواضع این ائتلاف هستند.

بر همین مبنا منابع آگاه گزارش دادند که «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی در پیغامی به انصارالله گفته است که «یمن برای شما ولی به ما تضمین امنیتی بدهید». منظور بن سلمان این است که دولت صنعا تضمینی مبنی بر عدم انجام هیچگونه عملیاتی علیه عربستان ارائه دهد و در مقابل نیروهای ائتلاف سعودی یمن را ترک کنند.

پیش از این وزارت انرژی عربستان با اعتراف به اینکه حمله به یمن، سعودی‌ها را از تحقق بسیاری اهداف راهبردی خود در زمینه انرژی بازداشته، گفت که ما ۴۰ سال از وقت خود را تلف کردیم درصورتی که می‌توانستیم مانند چین و هند باشیم.

با وجود اینکه سعودی‌ها به دفعات ثابت کرده‌اند نمی‌توان هیچ اعتمادی به مواضع و وعده‌های آنها کرد اما شواهد و سیگنال‌های موجود نشان می‌دهد، دست کم خطری که عربستان در حوزه انرژی و زیرساخت‌های نفتی خود احساس می‌کند می‌تواند این کشور را به سمت صلح اجباری سوق دهد. از ماه آوریل تاکنون که جنبش انصارالله طبق مفاد آتش‌بس حملات خود علیه تاسیسات عربستان را متوقف کرده بود، ریاض با خیالی آسوده در سیاست‌گذاری‌های نفتی خود عمل می‌کرد.

از همین رو سعودی‌ها نگرانند که یمنی‌ها مجددا گزینه نظامی را روی میز گذاشته و کابوس آتش‌سوزی‌ها و انفجارها در تاسیسات نفتی عربستان تکرار شود.  لغو کامل محاصره یمن، عدم مداخله در امور این کشور، پرداخت غرامت جنگی به یمنی‌ها و خروج از آن، شروط چهارگانه‌ای هستند که انصارالله در برابر ریاض قرار داده است.

از طرف دیگر ملت یمن نیز هم‌صدا با دولت نجات ملی خواستار خروج نیروهای بیگانه از کشور خود و پایان جنگ به روشی هستند که حقوق یمنی‌ها را تضمین و خواسته‌های آنها را اجرا کند. در همین راستا حدود یک هفته قبل ملت یمن دست به راهپیمایی بزرگی در مناطق مختلف این کشور زده و شعارهایی ضد آمریکا و ائتلاف سعودی سر دادند.

شرکت‌کنندگان در این راهپیمایی درحالی که آمریکا را مسئول مستقیم جنگ  محاصره یمن می‌دانستند تاکید کردند که از تصمیم و راهبرد رهبران خود برای پایان جنگ حمایت می‌کنند و نیروهای بیگانه باید هرچه زودتر خاک این کشور را ترک کنند. آنها همچنین در بیانیه‌ای مشترک با اشاره به اینکه نیروهای مسلح یمن و یگان پهپادی و موشکی این کشور دیگر اجازه غارت ثروت‌های طبیعی یمنی‌ها توسط ائتلاف متجاوز را نخواهد داد، از ارتش خود خواستند اقدام عملی سریع برای شکستن محاصره انجام دهد.

اتحاد یمنی‌ها برای تحمیل شروط خود به دشمن و بیرون راندن همه بیگانگان از خاک این کشور درحالی است که ائتلاف سعودی در جنگ یمن تقریبا متلاشی شده و دو طرف اصلی آن یعنی عربستان و امارات راه خود را در یمن از هم جدا کرده‌اند. شکاف‌های روزافزون تا سر حد درگیری‌های شدید نظامی میان مزدوران عربستان و امارات در جنوب یمن گواهی آشکار بر این امر است.

طبیعتا پرونده بشردوستانه یا مسائل حقوق بشری در جنگ یمن برای عربستان که جنایت‌های فوق تصور در این کشور مرتکب شده هیچ اهمیتی ندارد، اما به نظر می‌رسد سعودی‌ها قصد دارند رویکرد واقع‌بینانه‌تری در این جنگ پیش بگیرند و از ترس آغاز موج دوباره حملات موشکی و پهپادی انصارالله به عمق عربستان که این بار با شدت بیشتری خواهد بود، در صدد یافتن راهکاری جهت خروج از بن‌بست جنگ هستند.

البته درباره اینکه سعودی‌ها تا چه اندازه برای پایان دادن به جنگ جدی هستند نمی‌توان با قطعیت صحبت کرد؛ چرا که تجربه ثابت کرده عربستان به هیچ یک از مواضع خود برای صلح پایبند نبوده است. دراین بین «تیم لیندرکینگ» فرستاده آمریکا در یمن با تکرار ادعاهای کشورش درباره پایان دادن به جنگ یمن گفت: سال ۲۰۲۳ یک فرصت برای پایان دادن نهایی به جنگ یمن فراهم خواهد شد و آمریکا برای این منظور با عمان و عربستان سعودی همکاری می‌کند.

اما در هر صورت چه عربستان و آمریکا واقعا قصد پایان دادن به جنگ را داشته باشند و چه نقشه جدیدی برای ادامه حضور در یمن طراحی کنند، انصارالله تاکید کرده که اجازه نمی‌دهد دشمن، یمن را در وضعیت بلاتکلیفی «نه جنگ، نه صلح» نگه دارد و هز زمان آمادگی استفاده از گزینه نظامی را دارد.

پایگاه خبری هوران
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کلید مقابل را فعال کنید